Reizen & Inspiratie

De Cotswolds

Tijdens onze rondreis in Groot-Brittannië hebben we ook een tussenstop gemaakt in de Cotswolds. Deze zeer bekende streek wilden we graag bezocht hebben, omdat dit echt een typisch Engels gebied is. 

Onze trip door de Cotswolds

Wij begonnen in het dorpje Bourton on the Water en stonden op de Bourton on the Water Caravan Club Site camping. Dit dorpje kenmerkt zich door een rivier die dwars door het dorpje heenloopt. Om de rivier heen zijn grasveldjes, pubs, restaurantjes en winkels te vinden. Veel kinderen spelen in de rivier als het warm is en op het grasveld wordt gepicknickt of kun je lekker van de zon genieten.

Vlakbij Bourton on the Water ligt het schattige dorpje Stow on the wold. Dit dorpje hebben wij eigenlijk per ongeluk gevonden (dit werd niet genoemd in de gidsen) en wij vonden dit echt een ontzettend leuk en verrassend dorpje. Stow on the Wold heeft een kleine dorpskern waarbinnen je allerlei leuke winkeltjes kunt bezoeken en lekker kunt eten in kleine restaurants.

Wij zijn maar kort in Cirencester geweest, want wij houden meer van de kleine dorpjes. Omdat we niet al te veel tijd hadden en we hier in een periode waren waarin het on-Engels warm was (35 graden), hebben we helaas niet alle dorpjes bezocht die we wilden. Wel is het gelukt om het zeer bekende en fotogenieke dorpje Bibury te bezoeken. Hier vind je de schattigste Engelse huizen en tuinen, waaronder een rij met huizen op Arlington Row dat bekend is geworden doordat het in vele films en foto’s als achtergrond gebruikt is.

Arlington Row in Bibury
Stow-in-the-Wold
Bourton-on-the-Water

Meer over de Cotswolds

De Cotswolds is een vrij groot gebied en beslaat de vijf counties Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire. Er zijn veel verschillende dorpjes en stadjes binnen de Cotswolds die je kunt bezoeken, waarbij Cirencester wordt gezien als de belangrijkste stad.

De Cotswolds kenmerken zich door een serie heuvelruggen die boven de weilanden van de ‘upper’ Thames uit prijken. De naam van de Cotswolds is een referentie naar een specifieke goudkleurige Jurassic kalksteen dat Cotswold steen wordt genoemd. Dit gesteente is de habitat van bepaalde typen grasland en dat is wat dit gebied onderscheidt van andere gebieden. Omdat het zo’n bijzonder natuurverschijnsel is, behoren de Cotswolds tot één van de ‘Areas of Outstanding Natural Beauty’ (AONB) in Engeland.

Overzicht van de leukste dorpjes om te bezoeken in de Cotswolds

  • Bibury
  • Stow on the Wold
  • Bourton on the Water
  • Snowshill
  • Castle Combe

Bron achtergrond informatie Cotswolds:

  • www.wikipedia.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *