Lifestyle,  Persoonlijk

Fietsen in de countryside

Als echte Hollanders willen we natuurlijk heel graag af en toe een stukje kunnen fietsen. Nou moet ik toegeven dat ik dat een heel tijdje heb uitgesteld, omdat het toch wel spannend is om hier te fietsen. Ten eerste is er geen fietspad en zijn de weggetjes erg smal en ten tweede is het behoorlijk heuvelachtig. Dat betekent dat ik het helemaal geen probleem vind om naar beneden te fietsen, maar toch wel een beetje opzie tegen het ritje terug naar boven.

Charly vindt het heerlijk om samen te fietsen en daarom hebben we in Nederland een goede fietsstoel en een tweedehands kinderfietsje gekocht voor haar, zodat we toch af en toe een tochtje kunnen maken. Toen we terugkwamen uit Nederland heeft Simon het fietsstoeltje meteen achterop gezet en zijn we het stoeltje even gaan uitproberen bij ons in de straat. 

Voorop mijn fiets heb ik een multifunctionele fietsmand die ik al een tijd geleden heb aangeschaft, omdat ik een mogelijkheid wilde hebben om Billy mee te nemen op de fiets. Billy moest daarom uiteraard ook mee om het stoeltje uit te proberen en dat is heel gezellig zo samen.

Als Billy mee is op de fiets, dan blijken we een ware attractie te zijn in Engeland. Eerst ben ik altijd even verbaasd dat mensen zo vrolijk naar ons kijken en wijzen, maar dan besef ik ineens dat het om Billy gaat. Ik denk dat ik inmiddels al 3 keer gevraagd ben of ik het goed vond als er een foto van ons werd gemaakt. 

Samen fietsen in de New Forest.

Tijdens onze camperreis hebben we in Engeland een aantal keer gefietst en dat ging tot nu toe het beste en het veiligst in de New Forest. Als je op de openbare wegen in Engeland fietsers ziet, hebben ze meestal een helm op en felgekleurde kleding aan. Nou moet ik zeggen dat dat mij iets te ver gaat als we een stukje bij ons fietsen, maar Charly heeft hier wel een helm op. 

Je hebt hier zogenaamde M- wegen, dat zijn de echte snelwegen en A-wegen en die worden ook gerekend tot snelwegen. B-wegen zijn rustigere wegen en deze kunnen zowel tweebaans als eenbaans zijn waar je mooie uitzichten hebt of juist tussen de hagen fietst en vrij weinig ziet. 

Op sommige plaatsen kun je echt voor je sokken worden gereden, dus dan moet je van tevoren goed bekijken waar je gaat fietsen als je in Engeland bent. Wij hebben dit bijvoorbeeld meegemaakt toen we gingen fietsen op een drukke weg in de Cotswolds. Via de zogenaamde ‘Hart van Engeland’ route kun je mooie fietsroutes van Zuidoost naar Zuid-West-Engeland vinden.

Zo heb ik laatst toch de stoute schoenen aangetrokken en zijn Charly en ik samen naar de zee gefietst. Het ging veel beter dan gedacht en we konden gelukkig binnendoor fietsen via het park, waar zowaar speciale fietspaden zijn aangelegd. Het is een prachtig park middenin Sidmouth, dus dat is de moeite waard.

Bij zee is een lange boulevard dus daar leren we Charly (als ze zin heeft) op een vlak stuk zelf fietsen.

Charly oefent met haar eigen fiets.
Samen naar het strand bij Sidmouth.

One Comment

  • Corien Heersema-Beuker

    Heel leuk om jullie fietsavonturen te zien en de foto’s in Nw. Forest toen Charly nog een stuk kleiner was.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *