DIY,  Lifestyle,  Recepten

Focaccia Garden maken

Ik was meteen verkocht toen ik de zogenaamde ‘focaccia garden’ voor het eerst zag. Onze gasten op 2e Paasdag dienden dan ook als proefkonijn voor dit focaccia garden recept. Het is heel gemakkelijk te maken en niet alleen een eyecatcher op tafel, maar ook nog erg smakelijk. 

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 250 ml. lauwwarm water
  • 50 ml. traditionele olijfolie en een beetje extra voor in de ovenschaal
  • 2 tl zout

Als topping heb ik het volgende gebruikt:

  • Rozemarijn
  • Platte peterselie
  • Salie
  • Bieslook
  • Dovenetel blaadjes
  • Oregano
  • Ui
  • Olijf
  • Paprika
Focaccia garden klaar om te bakken
Focaccia garden klaar om te eten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de bloem in een kom en voeg het zout en de gist er aan toe. Roer het goed door en voeg het warme water en de olijfolie eraan toe. Maak er een goed kneedbaar deeg van. Bestrooi het aanrecht en je handen met bloem en kneed het deeg ongeveer 5 tot 10 minuten. Het deeg moet losjes en vochtig zijn. 

Doe een strook bakpapier in de ovenschaal. Zet de ovenschaal op een warme plek met een theedoek er overheen en laat het deeg minstens 1 uur rijzen tot het zeker twee keer zo groot is geworden. Controleer of het deeg genoeg er luchtig uitziet en genoeg is gerezen. 

Leg het deeg in de ovenschaal en maak de gewenste vorm. Prik voorzichtig met je vingers gaten in het deeg en besprenkel met een beetje olijfolie. Gebruik de toppings om je eigen focaccia garden te maken en garneer met wat oregano en zout naar smaak. Zet de focaccia garden nu 20 minuten in de oven op 220 graden. 

Eet smakelijk!

1 Reactie

  • Corien oma

    Ha Marit, wat leuk die focacia garden, eigenlijk zonde om op te eten. Kunst in de keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.