DIY,  Lifestyle,  Recepten

Frambozen kwarktaart

Ik ben gek op kwarktaarten en vooral omdat ze zo lekker luchtig en fris van smaak zijn. Bovendien vind ik taart in combinatie met lekker vers fruit uit eigen tuin versierd met eetbare bloemen natuurlijk extra feestelijk! 

Deze kwarktaart heb ik samen met Charly gemaakt. Op de achtergrond rent ze nog met een extra madeliefje voor op de taart. Ze vindt het enig als ze bloemetjes mag plukken en opeten. 

Ingrediënten

  • 150 gram maria biscuits
  • 80 gram ongezouten biodynamische roomboter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 gram biodynamische kwark
  • 250 ml biodynamische slagroom
  • 2 tl vanillesuiker of geconcentreerde druppels
  • 125 gram kristalsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 100 ml biodynamische melk
  • 200 gram frambozen (100 gram extra voor decoratie)
Decoreren met
  • 10 madeliefjes / viooltjes / goudsbloemen
  • 1 roos (onbespoten)

Zo maak je het:

  • Laat de gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten weken in een schaal met koud water.
  • Doe de biscuitjes ondertussen in een keukenmachine en maal ze fijn.
  • Smelt de roomboter in een pan en voeg de biscuitkruimels hier al roerende aan toe.
  • Roer het geheel goed door en vet een bakvorm van circa Ø 20 cm. in.
  • Doe het mengsel in de bakvorm en druk het goed aan.
  • Laat de bakvorm met bodem afkoelen in de koelkast.
  • Doe de slagroom in een kom en klop deze stijf met de kristalsuiker en vanillesuiker.
  • Doe de melk in een pan en verwarm deze langzaam.
  • Schud het water voorzichtig van de gelatineblaadjes af en laat deze oplossen in de melk. Laat het mengsel licht afkoelen.
  • Gebruik een kom en voeg de kwark toe. Roer de slagroom er doorheen. 
  • Prak de frambozen en voeg deze aan het mengsel toe.
  • Neem de taartbodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel eroverheen.
  • Versier de taart met de extra frambozen. Leg de frambozen boven op de taart zonder ze erin te drukken.
  • Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 3 uur opstijven.
  • Voeg bij het serveren de madeliefjes en de roos toe.

Vegan optie

  • Vervang bovenstaande melkproducten door vegan opties zoals kokos.
  • De gelatine kun je vervangen door agar agar. Dit is een vegetarisch alternatief voor gelatine en wordt gemaakt van algen. De verhouding voor 6 blaadjes gelatine is 2,5 gram op een liter vloeistof.

Let wel op: agar agar stijft sneller op dan gelatine, maar verliest ook sneller zijn bindkracht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *