Lifestyle,  Recepten

Gevulde aubergine

Ik ben nooit zo’n enorme fan van aubergines geweest, maar op deze manier ben ik ze echt gaan waarderen. Je kunt ze als hoofdgerecht gebruiken, maar ook als bijgerecht in combinatie met pasta of quinoa. Ik raad je ook zeker aan om het met gemalen komijnzaad klaar te maken. Dat maakt echt het verschil!

Recept voor 4 personen
Tijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 3 tomaten
  • 1 zakje mozzarella
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl tijm
  • 6 blaadjes verse basilicum (of 2 tl gedroogde)
  • 1 tl oregano
  • 1 el kokosolie
  • 1 el olijfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, knoflook en 1 tomaat in fijne stukken en snijd de mozzarella in plakjes. Halveer de aubergines, snijd het vruchtvlees eruit en zorg ervoor dat de schil een dikte van ongeveer 0,5 cm. behoud. Snijd het vruchtvlees van de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. en snijd de overgebleven 2 tomaten in plakjes.

Doe de aubergine schelpen in een ovenschaal en bestrooi de binnenkant met wat zout en peper en zet de ovenschaal met inhoud in de oven terwijl je de binnenkant van de aubergine klaarmaakt (dus maximaal 10 à 15 minuten in de oven).

Smelt de kokosolie op laag vuur en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg de blokjes aubergine, de kruiden en peper en zout toe en bak het geheel ongeveer 10 minuten, waarna je de stukjes tomaat en de verse basilicum blaadjes toevoegt. Roerbak het geheel nog circa 3 minuten tot de aubergine en tomaat zacht zijn. 

Pak de aubergine schelpen uit de oven en doe de geroerbakte aubergine en tomaat in de schelpen. Hier bovenop leg je de plakjes tomaat om en om met de plakjes mozzarella. Besprenkel met een beetje olijfolie en voeg wat oregano toe. Zet de ovenschaal met inhoud nogmaals in de oven en nu voor ongeveer 20 minuten .

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui, knoflook en 1 tomaat in fijne stukken en snijd de mozzarella en de andere 2 tomaten in plakjes.
  • Zet de aubergine schelpen in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en zout en peper naar smaak (maximaal 10 minuten in de oven).
  • Fruit ondertussen de ui en knoflook ongeveer 5 minuten in de kokosolie tot de ui glazig wordt.
  • Voeg de aubergine, kruiden en peper en zout naar smaak toe. 
  • Na ongeveer 10 minuten voeg je de fijngesneden tomaat en verse basilicum blaadjes toe. 
  • Roerbak nog ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Doe de geroerbakte aubergine in de schelpen.
  • Leg de plakjes tomaat en mozzarella er bovenop en besprenkel met wat olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Zet het geheel nog ongeveer 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *