Lifestyle,  Reizen & Inspiratie

Herfstkleuren in Dartmoor

Op sommige dagen hebben we zin om onze omgeving te verkennen en deze keer reden we richting Dartmoor National Park. We waren daar al een keer eerder geweest, maar toen was het erg regenachtig. 

Vandaag was een prachtige herfstdag en we besloten richting Chagford te rijden. Het was al wat later op de dag en we hebben onze ogen uit gekeken door de mooie en inspirerende herfstkleuren. 

Route richting Fernworthy Reservoir
Fernworthy Reservoir
Route richting Fernworthy Reservoir

Castle Drogo

Onderweg ontdekten we dat Castle Drogo op de route lag, dus dat hebben we bezocht. We hebben een jaarabonnement bij de National Trust, dus dan kun je al hun bezienswaardigheden onbeperkt bezoeken. In verband met corona mochten we alleen het kasteel niet in, maar de mooie tuinen konden we wel bezoeken. 

Veel bloemen stonden nog in bloei, dus er was zelfs midden oktober nog veel moois te zien. Ik vind het altijd erg inspirerend om tuinen te bezoeken, want het geeft mij altijd weer veel ideeën voor combinaties van plantensoorten voor in de herfstborder.

Tuinen Castle Drogo
Persicaria amplexicaulus taurus, Aster wood's light blue en Sedum Telephium
Aconitum carmichaelii, Anemone hybride serenade en Aster wood's light blue

Wil je meer weten?

Dartmoor National Park heeft heel veel te bieden en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Via onderstaande links kom je meer te weten over de plekken die wij hebben bezocht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *