Lifestyle,  Recepten

Knolselderij schotel

Omdat wij ongeveer de helft van de week vegetarisch eten, vind ik het leuk om te variëren met allerlei soorten groenten. Ik had al eens eerder een knolselderij schotel gemaakt, maar ik vond de smaak van knolselderij vrij overheersend en daar moet je echt van houden. 

Bloemkool is wel een favoriet van ons en voor deze winterse groenteschotel heb ik de puree gecombineerd met gekookte bloemkool en spruitjes. Wij vonden het een groot succes, dus bij deze het recept.

Recept voor ruim 2 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 Knolselderij
  • 1 Bloemkool
  • 150 gram spruitjes
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper en zout
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 handjes geraspte kaas

Zo maak je het

Snijd de schil van de knolselderij en hak de knolselderij in kleine stukken. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd het harde kontje van de spruitjes eraf en verwijder een paar buitenste blaadjes. Kook alle groenten ongeveer 15 minuten met een groente bouillonblokje. 

Pureer de knolselderij samen met de helft van de bloemkool en een handje geraspte kaas. Bestrooi met wat kerriepoeder en leg de spruitjes en de bloemkoolroosjes op de puree. Bestrooi de puree naar wens nog met wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.