Buitenleven,  Lifestyle,  Recepten

Maïskolven roosteren

Op een milde herfstdag kreeg ik het idee om nog even volop te profiteren van het buitenleven. Ik vind het zelf heerlijk om af en toe een vuurkorf aan te steken en te genieten van de geur van brandend hout en de warmte die het vuur afgeeft wanneer de dagen wat kouder worden.

Toen ik een blik op de moestuin wierp, bracht dat me daarom meteen op een idee: maïskolven roosteren. Samen met Charly plukte ik de laatste rijpe maïskolven en maakten deze klaar om te roosteren op de vuurkorf. 

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • zachte roomboter
  • zeezout of himalaya zout

Bereidingswijze

  • Kook de maïskolven ongeveer 10 minuten in water zonder zout (anders drogen ze uit)
  • Laat de maïskolven even afkoelen en smeer ze royaal in met zachte roomboter
  • Strooi wat zeezout of himalaya zout over de maïskolven
  • Prik de maïskolven aan een spies en rooster ze ongeveer 10 à 15 minuten direct op het vuur.
Extra roostertips: 
  • Als je niet direct op het vuur wilt roosteren, pak de maïskolven dan in met aluminiumfolie en leg ze 7 tot 10 minuten op het rooster van je barbecue of buitenkeuken.
  • Mocht je nou wel zin hebben in geroosterde maïskolven, maar geen vuurtje willen stoken of geen barbecue of buitenkeuken willen gebruiken, pak de maïskolven dan in met aluminiumfolie en rooster ze 10 minuten in de oven op 220 graden.
Veel plezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.