Persoonlijk

Nieuw begin

En ja hoor, we zijn weer verhuisd!

In mijn laatste persoonlijke blog over ons 1e jaar in Engeland schreef ik dat we de heerlijke cottage uit moesten waar we het zo ontzettend naar ons zin hadden. Dat was best wel even slikken en binnen zes maanden moesten we iets nieuws zien te vinden. 

De huizenmarkt in Engeland staat behoorlijk op zijn kop, dus dat maakte het vinden van iets nieuws niet makkelijk. Sinds corona is uitgebroken, wilden Londenaren namelijk maar wat graag een huisje in ‘The South-West’ bemachtigen en daardoor zijn zowel koop- als huurhuizen niet aan te slepen bij ons in de buurt.

Ondanks dat, hebben wij toch precies gevonden wat we zochten: een ruime cottage, oftewel farmhouse in East-Devon en ongeveer 15 minuten vanaf onze vorige cottage. De farmhouse ligt in een prachtige vallei, vlakbij zee, Peak Hill en met uitzicht op de glooiende heuvels in een Area of Outstanding Natural Beauty (AONB). De eeuwenoude barns kunnen we gebruiken als stallen voor dieren en als opslag van producten voor onze webshop. 

Charly kan op haar eigen ‘nursery’ blijven en we wonen nog steeds in de buurt van de lieve mensen die we hebben leren kennen en het dorpje Sidmouth waar we net een beetje wegwijs zijn geworden. We konden het dan ook bijna niet geloven toen we hoorden dat we geselecteerd waren uit meerdere geïnteresseerden voor dit huis! 

De tuinen rondom het huis gaan we als inspiratie en proeftuin gebruiken, dus het huis leent zich uitstekend voor buitenleven en de plannen voor ons nieuwe bedrijf. Genoeg werk aan de winkel dus!

Patio gezellig maken.
En de 'courtyard' aanpakken.
Ons weiland met bluebells ontdekken.
Wandeling richting River Otter vanaf ons huis.
Hier komt een moestuin met raised beds
Onze buurkoeien van de organic dairy farm.

Ons nieuwe bedrijf Country & Cottagelife

In maart zijn we naar Nederland gereisd om ons gezamenlijke nieuwe bedrijf op te richten. Super spannend natuurlijk! We gaan ecologische planten en duurzame lifestyle producten importeren en exporteren tussen Nederland en Engeland. Gek idee zou je denken nu zo met de Brexit, maar we zouden geen Nederlanders zijn als we de problemen die de Brexit met zich meeneemt, niet ook als een zakelijke kans zouden zien.

In het najaar komt onze webshop online met ecologische planten, bloembollen en duurzame, natuurlijke en/of handgemaakte tuin- en lifestyle artikelen uit Nederland en Engeland. We gaan onze producten in beide landen leveren, maar zullen de aftrap doen in Engeland.

De naam van ons bedrijf vinden wij zelf erg toepasselijk: Country & Cottagelife. Precies het leven zoals wij dat hier leiden. Bovendien zijn we momenteel bezig met de overname van een kwekerij in bijzondere planten. Daarover binnenkort meer!

Mijn lieve oma

Het was behoorlijk wrang dat het uitkomen van onze droom gepaard ging met een groot verdriet. Tijdens onze verhuizing viel mijn lieve oma van 89 namelijk van haar elektrische fiets en brak haar arm. Het leek te kunnen herstellen en na een week in het Rode Kruis ziekenhuis te hebben gelegen, zou ze met goede moed gaan revalideren. 

Alleen liep ze kort daarna een longontsteking met longembolie op en binnen een paar dagen ging het erg snel bergafwaarts met haar. Ik ben met spoed naar Nederland gevlogen en heb een week bij haar kunnen zijn en afscheid van haar kunnen nemen. 

Oma had alleen nog wel even in haar hoofd gehaald om 90 te worden, want op 20 mei zou ze jarig zijn. Ze heeft haar verjaardag precies gehaald, al was ze toen al in een diepe slaap. De volgende dag is ze vredig ingeslapen.

Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe erg ik haar zal missen. Wat heb ik ontzettend veel met haar meegemaakt, en naast mijn oma was ze één van mijn allerliefste vriendinnen. De talloze mooie en leuke herinneringen aan haar draag ik dan ook voor altijd bij me en ik denk aan haar terug met een grote en gelukkige glimlach op mijn gezicht. 

Ze was mijn ultieme supporter en als je een beetje door mijn blog heen scrolt, zul je nog veel lieve, trotse en steunende reacties van haar tegenkomen. Ik heb een fotocollage voor in haar rouwkaart gemaakt als eerbetoon aan de mooie, stoere, zelfstandige en lieve vrouw die zij was en deze bijgevoegd. Ze zou het geweldig hebben gevonden als ik dat zou delen op mijn blog.

Volop aan de slag!

Na even de tijd nodig te hebben gehad om het verlies en afscheid van mijn oma te verwerken en thuis te komen in ons nieuwe huis, zijn we weer volop aan de slag gegaan met de voorbereidingen van ons nieuwe bedrijf, maar ook met het inrichten van ons huis en omliggend terrein. 

Het is de bedoeling dat we hier een mooie Engelse cottagetuin realiseren met veel bloemenborders (van de ecologische vaste cottageplanten die we straks gaan leveren), moestuinen met raised beds, een fruittuin en een boomgaard, wilde bloemenvelden en veel dieren om ons heen. Binnenkort hopen we ons gezin uit te breiden met huisdieren zoals poesjes, kippen, een pony en schapen. 

Ik probeer zoveel mogelijk foto’s te posten van onze vorderingen op Instagram en mijn blog en ik hoop dat je mee zult gaan genieten en dat we je inspireren met de enorme, maar fantastische uitdaging die we zijn aangegaan!

16 Comments

 • Marit

  Dank je wel lieve Betty voor jouw mooie en warme bericht en hartstikke fijn dat je zo betrokken bent :-).

  Veel liefs Marit

 • Betty Duijn

  Wat heerlijk om te lezen en zo mooi geschreven. Je voelt de sfeer en de warmte. Fijn om jullie zo te mogen volgen. Ik wacht vol geduld op het nieuwe verhaal uit jullie leven. En oma was blij met jou dat straalde er altijd af. Liefs uit Beverwijk!

 • Marit

  Hee lieve Marijke,
  Dank je wel voor je mooie en hartverwarmende bericht weer :-). En ja, het is heel uitdagend en leuk allemaal!
  Haha, ja leuk hè, Charly en Billy zijn echt een onafscheidelijk duo.
  En wat begrijp ik goed dat je je lieve vriendin zo ontzettend mist.. Ik vind het ook nog steeds heel erg moeilijk om aan het idee te wennen.

  Heel veel sterkte en vooral veel liefs van ons.

 • Marijke

  Wat een ongelooflijk mooi landgoed bewonen jullie in een ongelooflijk mooi gebied! En wat een grootse plannen….
  Grappig zoals Charly de bluebells bewandeld, al sjorrend aan Billy…
  Denk dat oma Corien vanuit de hemel met een grote glimlach op jullie neerkijkt, zo trots op jullie als ik weet niet wat.
  Ik mis haar erg, mijn zo lieve vriendin. Ook al leeft ze voort in ook mijn gedachten en hart, het is leeg zonder haar, het is wennen….
  Marit, Simon, Charly, Billy, alle goeds en liefs voor jullie.

 • Marit

  Hee lieve Ilse,
  Dank je wel voor je leuke berichtje! Dat was inderdaad erg verdrietig. En tegelijk zijn we ontzettend blij met onze ontzettend fijne nieuwe plek.

  Veel liefs Marit

 • Ilse van der Horst

  Hi Marit,
  Allereerst, wat een verdrietig nieuws, afscheid nemen van je lieve oma.

  Wat een prachtige plek hebben jullie gevonden!
  Succes met het opstarten van jullie bedrijven.
  Lieve groetjes,
  Ilse

 • Marit

  Hee lieve Marijn!

  Dank je wel voor je hartverwarmende bericht. Het is zeker een groot verlies, ik kan het af en toe nog niet geloven dat ze er gewoon niet meer is.
  Ja, daar zijn we zo blij mee! We zijn druk bezig deze plek zoveel mogelijk eigen te maken.

  Veel liefs Marit

 • Marijn

  Lieve Marit, wat een mooi & verdrietig bericht! Een heel groot verlies voor jullie, heel veel sterkte!

  Fijn dat jullie zo’n prachtige plek hebben ‘bemachtigd’, het wordt ook vast een heerlijke woonplek. Geniet ervan en succes met het opzetten vh bedrijf!

  Liefs, Marijn

 • Marit

  Hee Silvia,

  Dat is een tijd geleden, wat leuk om van je te horen en dank je wel voor je lieve bericht!

  Liefs Marit

 • Silvia

  Hoi Marit,

  Leuk om te lezen waar je mee bezig bent. Heel veel succes met het oprichten van jullie bedrijf!
  En gecondoleerd met het verlies van jou lieve oma.

  Groetjes Silvia Welp

 • Brenda

  Hee Lieve Marit,

  Wat leuk om weer wat te lezen over jullie leven “on the other side”
  Het leven van jou Oma was mooi die wens je iedereen, heel veel sterkte met het verlies

  Gr Bren

 • Loekie

  Mooie, liefdevolle, rijke, bijzondere, emotionele, kleurrijke, fleurige, gekke, gave, nieuwe, eigen avonturen 😃 We komen gauw kijken ❤️

 • Marit

  Hee lieve Desiree! Dank je wel voor je hele lieve bericht en wat leuk dat je me blijft volgen, ik ga mijn best doen :-)!
  Liefs Marit

 • Desiree Broekman

  Wow Marit, met veel plezier heb ik jullie belevenissen weer gelezen. Op de eerste plaats gecondoleerd met het verlies van je lieve oma. Laat de mooie herinneringen een steun voor jullie zijn. Wat fijn dat jullie een mooi nieuw THUIS hebben gevonden en zo dicht in de buurt van de vorige cottage. Ik ga je weer volgen en kan niet wachten om nog meer foto’s en verhalen voorbij te zien komen. Zet ‘m op! Groetjes uit Oldenzaal x

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *