Over mij

Welkom!

Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Mijn naam is Marit en hier vind je meer over mijn achtergrond en hoe mijn Pure Cottagelife lifestyle blog is ontstaan. 

Sinds begin 2020 ben ik samen met Simon, onze dochter Charly en ons hondje Billy geëmigreerd naar Devon, Zuid-Engeland. In Engeland hebben we drie krielkippen aan de familie toegevoegd. Het is onze wens om nog veel meer dieren te houden, maar dat is nog even een plan voor later.

Ik ben dol op tuinieren, bloemen, buitenleven, wandelen, tuinen ontwerpen, de natuur, dieren, koken en reizen en op mijn lifestyle blog zal ik daarom veel schrijven over deze onderwerpen. In mijn jeugd groeide ik op in een duin- en tuindersgebied in Heemskerk vlakbij de zee en het bos met veel dieren om mij heen. De liefde voor de natuur en dieren zit er dus al van jongs af aan bij mij in

Ik ben opgeleid als organisatiepsycholoog en nadat ik afstudeerde, heb ik in het familiebedrijf Bakker Buitenleven gewerkt. In 2018 heb ik besloten mijn aandelen van het bedrijf te verkopen aan mijn broer en kozen Simon en ik voor een tweejarige sabbatical

Momenteel volg ik een Master in de Toegepaste Psychologie met als specialisatie Arbeid- en Gezondheidspsychologie. Omdat de psychologie mij enorm interesseert en intrigeert, zal ik in mijn blog zo nu en dan ook schrijven over mindfulness, bewustwording, duurzaamheid en de effecten van de natuur op ons welzijn.
Onze Cottagetuin toen we nog in Nederland woonden.

Een Cottagetuin

Van alle tuinen is de cottagetuin mijn absolute favoriet. In een cottagetuin combineer je een tuin vol bloemen met het kweken en telen van groente, kruiden en fruit. Het is daarom ook een ultieme plek om meer biodiversiteit te creëren. 

Toen ik in 2010 mijn eerste eigen tuin aanlegde, koos ik daarom voor een Engelse cottagetuin. Ik kocht een tweedehands tuinboek en verdiepte me in cottageplanten waarvan ik blij werd. Voor de bloemen waren mijn belangrijkste criteria: romantisch, weelderig, heerlijk geurend én rozen. 

Ik genoot er ontzettend van om tussen de bloemen te zitten als ik in de tuin zat, van het kweken van mijn eigen groente en kruiden, de vlinders, het gezang van vogels en het gezoem van bijen

De tuin die we aanlegden bij ons gezamenlijke huis in 2019 werd daarom een cottagetuin voor ons gezin inclusief moestuin, alleen was deze een heel stuk groter en kon ik daar veel meer van mijn ideeën in kwijt. Jammer genoeg hebben we hier alleen niet al te lang van kunnen genieten in verband met onze emigratie.

In een cottagetuin werk je met en volgens de wetten van de natuur en omdat ik er zo gepassioneerd over ben en er nog zoveel te leren valt over deze basale en natuurlijke processen, ben ik mij continu verder aan het verdiepen in plant- en kruidensoorten, permacultuur en het belang van goede tuingrond. 

Over mijn passie voor de natuur en tuinieren én mijn persoonlijke ervaringen en opgedane kennis zul je dus veel tegenkomen op mijn Pure Cottagelife lifestyleblog. 

Ons nieuwe leven in Zuid-Engeland

Het roer om en een nieuw leven in Zuid-Engeland

Het was voor Simon en mij ieder afzonderlijk altijd al een droom om landelijk te leven. De overvloed aan natuur waarvan wij zo genoten tijdens onze camperreis in de countryside van Zuid-Engeland heeft ons dan ook verleid tot onze keuze voor de emigratie hier naartoe. 

Wij hebben de afgelopen jaren het roer volledig omgegooid omdat het een en ander was scheefgegroeid in ons leven en in ons werk. Dat heeft onder andere geleid tot onze keuze om te emigreren, maar ook tot een andere en vooral gezondere en gelukkigere lifestyle die ik Pure Cottagelife heb genoemd.

Wij wonen nu in een eeuwenoude cottage (ik ben echt zó verliefd op cottages!) in een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ in East Devon en genieten elke dag van de weldaad van de natuur, het buitenleven en de prachtige omgeving. Ik zal daarom soms ook gewoon wat mooie plaatjes van de omgeving en onze wandelingen posten zodat je daarvan kunt meegenieten. 
 

Voor de echte Anglofielen heb ik bovendien een kopje reizen in Engeland toegevoegd met foto’s van onze bezoeken aan typische kleine Engelse plaatsjes, mooie Engelse tuinen en de leukste Bed & Breakfasts.

Foto's van natuur wandelingen.
Mijn eerste cottagetuin.
Samen oogsten uit de moestuin.

Mijn missie

Het tekort aan biodiversiteit in Nederland en de rest van de wereld is een behoorlijk groot probleem geworden en dat raakt mij enorm. Omdat ik veel liefde voel voor de natuur en dieren is het mijn missie om met mijn website zoveel mogelijk mensen te inspireren om meer biodiversiteit te creëren in de tuin door te kiezen voor een cottagetuin, wilde tuin, groene tuin, moestuin of bloementuin waarbij planten de boventoon voeren en waardoor we in het klein de natuur een handje kunnen helpen om zich te herstellen. 

Het zou mij ontzettend leuk lijken als mijn website je inspireert om bijvoorbeeld meer bloemen, planten, groenten en kruiden in je tuin te planten, vaker de natuur in te trekken, gezond, natuurlijk, lekker en puur te koken met zo veel mogelijk groente en duurzame keuzes vanuit je hart te maken. 

Nieuwe moestuin in Engeland.
Samen maïs roosteren op de barbecue.

Ps: Nog even dit over de foto's

Ik gebruik meestal mijn Samsung Galaxy en soms mijn Olympus E-M10 III om te fotograferen voor de website. De foto’s waar ik zelf op sta, worden eigenlijk altijd gemaakt door mijn lieve Simon met zijn IPhone. 

Het leven is hier puur (vandaar het woordje Pure voor Cottagelife) en dat zul je ook zien op de foto’s, want die zijn meestal spontaan gemaakt, niet in scene gezet of geposeerd en geven een authentieke weergave van ons leven. Overigens worden geposeerde foto’s meestal hilarisch slecht, want dat past nou eenmaal niet bij mij. 

Dat betekent dat de foto’s vaak precies zo zijn zoals ik wil en zou hebben bedacht, maar het gebeurt nog veel vaker dat als ik net geïnspireerd aan het tuinieren, koken of wandelen ben, nog niet in de gelegenheid ben geweest om make-up op te doen, mijn haar nog had moeten doen, of precies de kleren of schoenen aan heb die ik niet zou kiezen als ik van te voren zou weten dat ik op de foto word gezet (dit geldt natuurlijk ook voor foto’s van Charly en Simon).

Ik ben een tijdje aan het twijfelen geweest over het plaatsen van deze foto’s, maar ik leer steeds meer om de dingen die eigenlijk niet zo heel erg belangrijk zijn, vooral lekker los te laten en de foto’s gewoon te gebruiken ;-). Bless me!

Veel plezier met lezen!