Zo maak je het
Snijd eerst de ui, knoflook, prei en courgette in fijne stukken. Smelt de kokosolie op laag vuur en fruit vervolgens de ui en de knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg dan de prei toe en fruit deze nog een paar minuten, waarna je de courgettes toevoegt en het geheel ongeveer 5 minuten roerbakt.
Tijdens het roerbakken voeg je de kruiden en peper en zout toe. Dit zorgt ervoor dat het aroma van de kruiden extra goed tot hun recht geven en meer smaak geven aan de prei en courgette. Voeg een liter water toe en breng het geheel aan de kook, waarna je ook het bouillonblokje toevoegt en roert tot deze is opgelost.
Roer het geheel en prik voor de zekerheid af en toe even in de courgette om te checken of deze al zacht is. Gebruik een staafmixer om het geheel te pureren en serveer met een broodje of cracker.
Bereidingswijze
- Snijd de ui, bosui, knoflook, prei en courgette
- Fruit de ui, bosui en knoflook ongeveer 5 minuten in de kokosolie tot de ui glazig wordt.
- Doe de prei erbij en fruit deze vervolgens ook zo’n 3 minuten en voeg de courgettes toe. Roerbak beide nog ongeveer 5 minuten op laag vuur en voeg een snuf tijm, kerrie en/of kurkuma en peper en zout naar smaak toe.
- Voeg circa 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg het bouillonblokje toe en laat nog circa 10 minuten koken.
- Pureer het geheel met een staafmixer
Eet smakelijk!