Lifestyle,  Recepten

Spinaziesoep

Spinaziesoep is een ideale optie om te maken als je niet zoveel tijd hebt, maar toch graag een warme en gezonde maaltijd wilt maken voor tussen de middag of ’s avonds als voorgerecht. Om te zorgen dat de spinaziesoep een lekkere smaak heeft, gebruik ik in verhouding wat meer knoflook en ui.

Recept voor 4 personen
Tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram spinazie
  • 2 uien (of 1 hele grote)
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el kokosolie
  • 1 l water

Zo maak je het

Snijd eerst de ui en knoflook in fijne stukjes. Smelt de kokosolie op laag vuur en fruit vervolgens de ui en de knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg een liter water toe en breng het geheel aan de kook, waarna je ook het bouillonblokje toevoegt en roert tot deze is opgelost.

Kook de soep ongeveer 5 minuten en gebruik een staafmixer om de spinaziesoep te pureren. Serveer met geraspte kaas als topping en een broodje of cracker.

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en knoflook.
  • Fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten in de kokosolie tot de ui glazig wordt.
  • Voeg circa 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook met het bouillonblokje. Doe nu ook de spinazie erbij en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de soep nu nog ongeveer 5 minuten koken.
  • Pureer het geheel met een staafmixer.
  • Serveer met wat geraspte kaas.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.