Lifestyle,  Recepten

Verse kruidenboter

Zelfgemaakte kruidenboter met verse kruiden uit mijn eigen tuin is een absolute favoriet van Simon. De kruidenboter is heerlijk om te eten bij een gezonde groente soep met een lekker zelfgebakken brood.

Tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 half pakje roomboter
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 takje verse of 2 tl. gedroogde oregano
  • 1 takje verse of 2 tl. gedroogde peterselie
  • 1 takje verse of 2 tl. gedroogde tijm
  • 1 takje verse of 2 tl. gedroogde basilicum
  • 1 takje verse of 2 tl. gedroogde bieslook
  • 1 takje verse of 2 tl. gedroogde rozemarijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  • peper en zout
Variëren
Je kunt variëren met allerlei soorten kruiden en je kunt van bovenstaande ook sommige kruiden weglaten als je het niet in huis hebt. Ik gebruik zelf het liefste verse kruiden uit mijn tuin en soms heb ik meer van het één dan van het ander. 

Ook kun je variëren met eetbare bloemen en wilde kruiden die je hebt gevonden tijdens het wildplukken in de natuur. Denk eens aan:
  • Oost-Indische kers
  • Borage
  • Daslook
  • Brandnetel
  • Hondsdraf

Bereidingswijze

  • Haal de roomboter uit de koelkast, snijd de helft af en leg het in een bijpassende kom.
  • Snijd of pers de knoflook in kleine stukjes en voeg deze bij de roomboter.
  • Snijd alle verse kruiden fijn en voeg deze samen met de paprikapoeder toe aan de roomboter.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Kneed of prak de boter zodat alle specerijen goed gemengd worden.
  • Decoreer met een plukje peterselie en serveer met een lekker stuk zelfgebakken brood.
Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.