Buitenleven,  Lifestyle,  Recepten

Wilde kruiden salade

Wat heeft de natuur toch een enorme rijkdom aan voedsel te bieden als je ervoor openstaat. Het afgelopen jaar heb ik allerlei literatuur gekocht over wildplukken en wilde kruiden. Vervolgens ben ik gaan experimenteren met het gebruiken van kruiden en onkruiden in salades, soepen en pesto’sDeze wilde kruiden salade is een combinatie van sla uit de moestuin en wilde (on)kruiden die ik heb geplukt uit de natuur. 

Het is echt hartstikke leuk om alleen tijdens een wandeling of samen met je gezin te speuren naar de juiste kruiden en die vervolgens te gebruiken om iets heerlijks én gezonds van te maken.

LET OP: verdiep je altijd eerst goed in welke kruiden wel en niet eetbaar zijn in verband met giftige varianten. Lees hier meer over in mijn blog over wildplukken.

Ingrediënten

  • een grote hand rucola en pluksla uit de moestuin
  • cherry tomaatjes
  • look zonder look
  • hondsdraf (niet te grote hoeveelheden hiervan gebruiken)
  • kleefkruid
  • bloemen van daslook en fluitekruid
  • blokjes geitenkaas
  • wat groene en/of zwarte olijven
  • peper en zout naar smaak
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 el extra vergine olijfolie
Look zonder look
Hondsdraf
Daslook

Zo maak je het

Spoel de sla, onkruiden en kruiden goed af. Let ook op dat er geen insecten mee zijn gekomen tijdens het plukken en oogsten. Droog de sla en kruiden in een molen of door ze in een theedoek te leggen en buiten uit te slaan. Scheur de sla en kruiden het liefst in stukken in plaats van het te snijden. 

Leg de sla en kruiden in een kom en voeg blokjes zachte geitenkaas en wat groene en/of zwarte olijven toe. Breng op smaak met de kruiden en wat peper en zout. Besprenkel met extra vergine olijfolie en versier de wilde salade als laatste met de bloemen.

Eet smakelijk!

LET OP: verdiep je altijd eerst goed in welke kruiden wel en niet eetbaar zijn in verband met giftige varianten. Lees hier meer over in mijn blog over wildplukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.