Lifestyle,  Recepten

Zoete aardappelpuree

Dit recept voor zoete aardappelpuree is een heel eenvoudig, maar zeer smakelijk en voedzaam bijgerecht. Wat ik zelf het fijne vind aan zoete aardappel is dat het niet zo veel koolhydraten bevat als een normale aardappel. Zoete aardappel is namelijk een wortelsoort. 

Serveer de puree bij een vegetarisch gerecht met andere groenten zoals spruitjes, bloemkool of broccoli of in een schotel met rundergehakt.

Recept voor 4 personen
Tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 2 takjes verse peterselie
  • scheut amandelmelk, havermelk of gewone melk
  • peper en zout naar smaak
  • 1 groentebouillon
Ook lekker met
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je het

Schil de zoete aardappels en hak ze in kleine stukken. Breng ze aan de kook met een groentebouillon en laat 15 minuten koken tot ze gaar en zacht zijn. Giet af en voeg de plantaardige of gewone melk, gedroogde peterselie en wat peper en zout naar smaak toe. Pureer of stamp de zoete aardappel en schep de puree in een schaal. Garneer met wat verse peterselie. 

Optioneel:

Snijd de ui en knoflook in fijne stukken en smelt de kokosolie op laag vuur. Fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg dit toe aan de puree en roer het er doorheen.

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappels en hak ze in stukjes.
  • Kook de aardappelen 15 minuten met een groentebouillon.
  • Giet de aardappelen af en voeg de melk, gedroogde peterselie en peper en zout naar smaak toe.
  • Pureer of stamp de zoete aardappel en serveer in een schaal.
  • Garneer met verse peterselie.
Optie:
  • Snijd de ui, bosui, knoflook, prei en courgette
  • Fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten in de kokosolie tot de ui glazig wordt.
  • Voeg het toe aan de zoete aardappelpuree en roer het erdoor.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.